Türkiye ve Hollanda, BM AEK İç Ulaşım Komitesi'nde yüksek düzeyli politikalar bölümü ile ulaşımda iş birliğini güçlendirecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cenevre'de düzenlenecek toplantılarda sürdürülebilir ulaşım politikaları ve dijitalleşme konularında önemli görüşmeler gerçekleştirecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10-11 Şubat 2025 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM AEK) İç Ulaşım Komitesi’nin 87. Oturumu’na katılacak. Bu oturumda, Türkiye ve Hollanda’nın “Yüksek Düzeyli Politikalar Bölümü”ne ev sahipliği yapması bekleniyor. Bakan Uraloğlu, ulaşım sektöründe sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve küresel bağlantısallık konularında önemli temaslarda bulunacak.
Bu etkinlik, ulaşımın geleceğini şekillendirecek politikaların ele alınacağı bir platform sunacak. Ulaşımın geleceği ile ilgili kritik görüşmelerin yapılacağı bu oturumlar, küresel tedarik zincirindeki dönüşümler ve dijital altyapı çalışmaları gibi konuları kapsayacak.
BM AEK İç Ulaşım Komitesi kapsamında düzenlenecek oturumlarda, iç ulaşım bağlantılarının teşviki ele alınacak. Bakan Uraloğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı’nda, bölgesel ve bölgeler arası ulaşımın bağlantısallığı ve sürdürülebilirliği üzerine ülkeler görüşlerini paylaşacak. Bu toplantıda, ulaştırma koridorları konusunda yürütülen çalışmalar ve taahhütler hakkında önemli değerlendirmeler yapılması bekleniyor.
Toplantıda ayrıca, “2030'a Giden Yolda İç Taşımacılıkta Başarılar ve Zorluklar” başlıklı oturumda, bakanların ulaştırma alanındaki mevcut durum ve geleceğe yönelik stratejileri hakkında bilgi vermeleri bekleniyor. Bu tür görüşmeler, uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesine katkı sağlayacak.
Bakan Uraloğlu, etkinlik vesilesiyle Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından düzenlenecek olan “Ulaştırmanın Geleceği Bakanlar Özel Toplantısı”na katılacak. Bu toplantıda, yerleşik yapay zeka yetenekleri kullanılarak iç taşımacılığın gidişatını yansıtan mevcut eğilimler ve itici güçlerin dönüşüm haritasının hazırlanması gibi yenilikçi yaklaşımlar ele alınacak.
Etkinlikte ayrıca, Stratejik Diyalog Değişimi oturumlarında, bakanlar ulaşımın geleceği için stratejik vizyon belirleyecek. Kamu ve özel sektör iş birliklerini geliştirmek için fırsatlar üzerine değerlendirmelerde bulunulacak. Bakan Uraloğlu’nun, toplantılar kapsamında dünya çapında ulaşım alanındaki gelişmelere dair en güncel bilgiler ve öngörüler üzerine önemli temaslar gerçekleştirmesi bekleniyor.